نحوه برخورد با کودکان عصبی از دیگر سوالاتی است که ما در تیم عکس تو عکس در ارتباط با اون مقاله ای یادداشت میکنیم که متوجه بشیم که علت پرخاشگری کودکان چیست و پس از آن به درمان پرخاشگری کودکان بپردازیم.
امروزه بسیاری از خانواده ها از خشونت و پرخاشگری فرزندان خود شکایت دارند اون ها تمایل دارن علت این رفتار ها رو بدونند و راه های پیشگیری و اصلاح رفتار رو در این زمینه به کار بگیرن. زمانی که کودک در مرحله ی رشد فیزیکی یا اجتماعی قرار دارد زمینه ی بیشتری برای پرخاشگری و عصبانیت در او ایجاد میشه . پرخاشگری یک نوع رفتاری است که از خشم و عصبانیت نشأت می گیره . این کودکان در زمان بازی بی حوصلگی و ناآرامی بیشتری دارند، زود از کوره در میرن و سریع عصبانی میشوند و بعضی وقت ها با بزرگ ترها جر و بحث میکنند. مطالعات نشون داده که در مادران بارداری که عصبی و مضطرب هستن احتمال کودکان با مشکلات عصبی و رفتاری بیشتر است. اضطراب و تشویش مادران در دوران بارداری روی فرزند اون ها تاثیر گذاشته و کودک عصبی و پرخاشگر میشه. به طور کلی علت پرخاشگری کودکان و خشونت، بیشتر عامل بیرونی داره و فقط در موارد خاص به علل درونی مربوط میشه. برای بهترین نحوه برخورد با کودکان عصبی والدین در درجه اول بایستی محرک های محیطی رو که باعث تحریک خشم و ایجاد خشونت در فرزندشون میشه شناسایی و سپس برای رفع اون به کمک روانشناسان و متخصصان اقدام نمایند. برای درمان پرخاشگری کودکان اولین گام این است که نوع پرخاشگری اون ها و علت اون رو شناسایی کنیم.
·
علت پرخاشگری کودکان
یکی از دلایل بسیار مهم و علت پرخاشگری کودکان یادگیریه
یعنی کودکانی که الگو های رفتاری پرخاشگرانه داشته اند مانند الگو های خود رفتار می کنن،
اگر پدر یا مادری خلق و خوی عصبانی و پرخاشگر داشته باشن مسلماً فرزندشون هم پرخاشگر میشه.
بنابراین کودکان از طریق مشاهده رفتار های والدین رو می آموزند.بسیاری از کودکان که ما شاهد پرخاشگری اون ها هستیم اضطراب و دلشوره زیادی رو تجربه میکنن . تنبیه های بدنی، مشاجرات خانوادگی از جمله علل اضطراب در کودکان و باعث خشونت و عصبانی بودن اونها میشه. کودکان مضطرب نمیتونن کودکان آرامی باشن اون ها رفتار های پرخاشگرانه از خود بروز میدن البته بلافاصله پشیمون میشن و از والدین عذر خواهی میکنند.
اگر مدام با اتفاقات منفی کودک رو ناتوان معرفی کنیم یا به اجبار فضای عملکردن رو از اون بگیریم
و یا خطاهای رفتاری رو به او زیاد گوشزد کنیم ناکامی فراوانی رو در کودک دامن زدیم که به پرخاشگری و خشونت می انجامد.
درمان پرخاشگری کودکان
پس از اینکه علت پرخاشگری کودکان رو متوجه شدیم
باید راه هایی برای پیشگیری و درمان پرخاشگری کودکان انجام دهیم و بدونیم که :
مصرف بیش از حد سردی ها مثل کاکائو، تنقلات، نمک و سرکه باعث تحریکات عصبی کودک میشه.
خستگی و گرسنگی دو دلیل بزرگ عصبی بودن در کودکانه. زمانی که کودک خسته و گرسنه باشه نمیتونه رفتار خودش رو کنترل کنه و با گریه کردن و پرخاشگری میخواد که حرف خودش رو به کرسی بنشونه پس بهتره قبل از اینکه کودک به اوج گرسنگی برسه به اون غذا بدیم تا بتونیم از عصبانیت فرزندمون جلوگیری کنیم.
تماشای تلویزیون و بازی های رایانه ای بیش از یک ساعت در روز باعث تشکیل امواج مخرب در مغز کودک و عصبانیت اون میشه همچنین نباید به کودک اجازه داد فیلم ها پرخاشگرانه و خشونت بار در تلویزیون یا سینما و یا حتی در کتاب ببینه و باید جلوی استفاده از بازی های خشن کامپیوتری رو گرفت.
زمانی که کودک رفتار خوبی داره به اون بیشتر توجه کنید و به او بگویید
که شما چقدر سربلند میشوید وقتی که او اینگونه رفتار میکنه.
کودک رو در آغوش بگیرید منظور من آغوشی زیاد و پر انرژیه نه یک نوازش کوتاه،
سعی کنید وقتی که او را در آغوش گرفتید کلمه ای سخن نگویید آغوش میتونه به کودک حس امنیت بده
و به اون نشون بده که برای شما مهمه حتی اگه با رفتار اون موافق نیستید
گاهی اون ها نیاز دارن به جای امنی برن تا احساساتشون رو تخلیه کنند.
از جمله نکات مهم نحوه برخورد با کودکان عصبی این است که هنگامی که کودکان عصبی میشن والدین نباید انتظارات منطقی از کودکان پرخاشگر و عصبی خود داشته باشن و باید از طریق صبوری و آرامش مشکلات کودکان خود رو حل کنند و نباید توقع درک و فهم موضوع رو به زودی از کودک خود داشته باشن.
راستی از ورزش کردن غافل نشید
ورزش کردن برای این کودکان بسیار موثر است و باعث تخلیه ی هیجانی میشود و از راه های درمان پرخاشگری کودکان است.
https://akstooaks.com/wp-content/uploads/2018/09/30479901_l-768x576.jpg576768گروه تحریری عکس تو عکسگروه تحریری عکس تو عکس2018-09-08 07:00:262018-09-01 17:39:55نحوه برخورد با کودکان عصبی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.